4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας – Ατομική υγιεινή και πρώτες βοήθειες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Τρικάλων

admin
admin
5 Απριλίου 2017, 18:08

Οι Α’ και Β’ Τάξεις του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς υλοποιούν πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα τη στοματική υγιεινή. Στo πλαίσιo αυτού του προγράμματος, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, επισκέφτηκε το σχολείο η νοσηλεύτρια-εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ελένη Γιοβανοπούλου, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Νίκου Αυγέρη και των εκπαιδευτικών των τάξεων Δώρας Σταύρου, Νεκτάριου Γάζου και Νατάσας Παπαχρήστου.

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ατομικής υγιεινής, πρόληψης και προαγωγής της υγείας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους βασικούς κανόνες που αφορούν στην ατομική τους υγιεινή, όπως πώς να πλένουν τα χεράκια τους και να βουρτσίζουν σωστά τα δοντάκια τους. Οι κανόνες αυτοί πρέπει να γίνουν καθημερινή συνήθεια από την παιδική ηλικία, ώστε να μάθουν να φροντίζουν το σώμα τους σωστά, να αποφεύγουν τη μετάδοση μικροβίων και να έχουν έτσι καλή υγεία.

Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς μπορούν να δώσουν σωστά τις Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης. Με βιωματικό τρόπο είδαν πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν τις Πρώτες Βοήθειες, πώς μπορούν να αντιδράσουν σε αναπάντεχα γεγονότα, όπως πνιγμός ή λιποθυμία και πώς αυτή η κίνηση μπορεί να σώσει ακόμη και τη ζωή κάποιου.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετέχοντας ενεργά με σημαντικές ερωτήσεις αλλά και με εύστοχες απαντήσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .