4ο Δημ. Σχ. Καλαμπάκας: Περίπατος στα άγνωστα μονοπάτια των Μετεώρων

1 Απριλίου, 2016 13:17 Επιμέλεια: /

100_3800_DCE

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 οι τάξεις Πέμπτη (Ε΄) και Έκτη (Στ΄) του 4ου Δημ. Σχ. Καλαμπάκας πραγματοποίησαν, στα πλαίσια της βιωματικής προσέγγισης της μάθησης, περίπατο στα μονοπάτια της φύσης, της ιστορίας και της παράδοσης.
Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Παλμύρα Ζαρκάδα, Ανδρονίκη Αδάμου, Ηρακλής Μαλακασιώτης, Γιώργος Τσικέλης και ο Διευθυντής του σχολείου Νίκος Αυγέρης. Πολύτιμη βοήθεια μας προσέφερε η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας με τον κ. Κωνσταντίνο Λιόλιο, που χωρίς την παρουσία του αυτός ο περίπατος δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.
Ξεκινώντας από το Καστράκι και τα ριζά των βράχων, οι μαθητές περπάτησαν και εξερεύνησαν μονοπάτια των Μετεώρων άγνωστα σχεδόν στους περισσότερους, μικρούς και μεγάλους. Άκουσαν και έμαθαν για την προέλευση της ονομασίας των βράχων, για τη χλωρίδα και πανίδα του τόπου καθώς και για άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας.
Ο τόπος μας είναι ένας τόπος που πίσω απ’ ό,τι φαίνεται κρύβει ακόμη περισσότερο πλούτο. Έναν πλούτο που, κατά γενική ομολογία των μαθητών, πρέπει με πρωτοβουλίες όλων των φορέων να γίνει ευρύτερα γνωστός.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Κωνσταντίνο Λιόλιο που, εθελοντικά και χωρίς καμία αμοιβή, μας παρείχε τις πολύτιμες γνώσεις του.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.