4ο Δημ. Σχ. Καλαμπάκας: Περίπατος στα άγνωστα μονοπάτια των Μετεώρων

admin
admin
1 Απριλίου 2016, 13:17

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 οι τάξεις Πέμπτη (Ε΄) και Έκτη (Στ΄) του 4ου Δημ. Σχ. Καλαμπάκας πραγματοποίησαν, στα πλαίσια της βιωματικής προσέγγισης της μάθησης, περίπατο στα μονοπάτια της φύσης, της ιστορίας και της παράδοσης.
Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Παλμύρα Ζαρκάδα, Ανδρονίκη Αδάμου, Ηρακλής Μαλακασιώτης, Γιώργος Τσικέλης και ο Διευθυντής του σχολείου Νίκος Αυγέρης. Πολύτιμη βοήθεια μας προσέφερε η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας με τον κ. Κωνσταντίνο Λιόλιο, που χωρίς την παρουσία του αυτός ο περίπατος δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.
Ξεκινώντας από το Καστράκι και τα ριζά των βράχων, οι μαθητές περπάτησαν και εξερεύνησαν μονοπάτια των Μετεώρων άγνωστα σχεδόν στους περισσότερους, μικρούς και μεγάλους. Άκουσαν και έμαθαν για την προέλευση της ονομασίας των βράχων, για τη χλωρίδα και πανίδα του τόπου καθώς και για άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας.
Ο τόπος μας είναι ένας τόπος που πίσω απ’ ό,τι φαίνεται κρύβει ακόμη περισσότερο πλούτο. Έναν πλούτο που, κατά γενική ομολογία των μαθητών, πρέπει με πρωτοβουλίες όλων των φορέων να γίνει ευρύτερα γνωστός.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Κωνσταντίνο Λιόλιο που, εθελοντικά και χωρίς καμία αμοιβή, μας παρείχε τις πολύτιμες γνώσεις του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .