4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

27 Ιουλίου, 2016 17:55 Επιμέλεια: /

Floulis Photographers | www.floulis.gr

Το 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 15 και 16 Ιουλίου στο πάρκο Ματσόπουλου, για ακόμη μια χρονιά αναδείχθηκε ως η πιο σημαντική γιορτή της αλληλεγγύης στην περιοχή μας. Δύο μέρες που κατάφεραν να μας προβληματίσουν, να σπάσουν τα πλέγματα του φόβου και να ανοίξουν δρόμους ελπίδας μέσα από κοινούς αγώνες για μια κοινή ζωή με τους πρόσφυγες.

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών μας κάθε ηλικίας, κατάφερε να ενώσει την κοινωνία απέναντι σε όσους θέλουν ένα κόσμο χωρισμένο, διχοτομημένο σε «εμάς και τους άλλους», σε έναν κόσμο που ξημερώνει ολοένα απάνθρωπος στο όνομα του χρήματος και της εξουσίας. Απέναντι στο σύγχρονο κανιβαλισμό που βρίσκει τόπο έκφρασης στις ρατσιστικές διακρίσεις, στην ξενοφοβία και στην καταστολή, προτάξαμε την κοινωνική αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες για να κερδηθεί το δίκαιο των ανθρώπων. 

Αποδείξαμε στα μάτια όλων των συμπολιτών μας, πως το φεστιβάλ είναι μια γιορτή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες του πολέμου, στους νέους, στους ανέργους, στους ανθρώπους που πάντα γίνονται τα πρώτα θύματα της ανθρωπιστικής και οικονομικής βαρβαρότητας. Αποδείξαμε ότι το φεστιβάλ είναι δύο ημέρες κοινωνικής αφύπνισης και όχι κάποια κερδοσκοπική φιέστα, αφού, όπως ήταν από την αρχή γνωστό, τα όποια έσοδα από τη διοργάνωση, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους, γνωστούς και άγνωστους, μικρούς και μεγάλους. Όσους και όσες  συμμετείχαν στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ και όσους ανιδιοτελώς αγωνίστηκαν γι’ αυτή τη διοργάνωση. Όλους όσους προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να μιλήσουν, να μας ταξιδέψουν με μουσικές και με τραγούδια, να παίξουν με τα παιδιά αλλά και όλους όσους ήρθαν και που με την παρουσία τους βοήθησαν να πετύχει και αυτό το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ για να μείνει μέσα μας το φως της ελπίδας.

Ο καλύτερος κόσμος δεν είναι ανέφικτος είναι ο στόχος όλων μας και οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε. Τις επόμενες μέρες η φιλοξενία προσφύγων στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή θα είναι η αρχή ενός κοινού ΑΓΩΝΑ, για μια κοινή ΖΩΗ και για μια ΝΙΚΗ που την οφείλουμε στην ιστορία των ανθρώπων. Και θα συναντιόμαστε όλοι εκεί μέχρι το επόμενο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. 

4ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 16 Floulis Photographers |  www.floulis.gr Floulis Photographers | www.floulis.gr 4ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 12 4ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 11 4ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 10 4ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 09 4ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 08 4ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 07 4ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 06 Floulis Photographers |  www.floulis.gr 4ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 04 4ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 03 4ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 02 4ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 01

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.