35 τυροκόμοι και ειδικοί από Γαλλία, Ιταλία, Τυνησία, Αίγυπτο και Λίβανο στη Καλαμπάκα – Πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημαρχείο

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
29 Σεπτεμβρίου 2015, 10:30

Γευστικό ταξίδι μεσογειακών τυριών ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου από τη Λάρισα και συνεχίζεται σήμερα στη Καλαμπάκα με παρουσιάσεις σε καταναλωτές, ξενοδόχους, τυροπώλες, εμπόρους, σεφ και γευσιγνώστες.

35 τυροκόμοι και ειδικοί από Γαλλία, Ιταλία, Τυνησία, Αίγυπτο και Λίβανο επισκέπτονται τη Θεσσαλία στη διάρκεια αυτής της ταξιδιωτικής διαδρομής από 27-29 Σεπτέμβρη συμμετέχοντας στη δράση «γνωρίζουμε τα μεσογειακά τυριά –παρουσιάζουμε νέες γεύσεις». Η συνάντηση αυτή προσφέρει την ευκαιρία στους Θεσσαλούς πολίτες να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Η ομάδα των ειδικών και των τυροκόμων έχει επαφές με τους θεσσαλούς τυροκόμους και συνεταιρισμούς κτηνοτρόφων που συμμετέχουν στην προσπάθεια συνεργασίας για την ανάδειξη και προβολή Θεσσαλικών γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής αξίας (LACTIMED).

Πριν από λίγο όλοι μαζί πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σινάνη ο οποίoς τους υποδέχτηκε με τους Αντιδημάρχους κ. Καλτσούδα και κυρία Μπαντέκα.

Ο κ. Σινάνης τους καλωσόρισε και τους τόνισε πως η περιοχή μας έχει αρκετούς επαγγελματίες που ασχολούνται με γαλακτοβιομηχανίες και γενικότερα με τυροκομικά προϊόντα.

Από τη μεριά τους οι γαλακτοβιομήχανοι τόνισαν ότι βρίσκονται στη περιοχή μας για να δουν από κοντά πως λειτουργούν ανάλογες επιχειρήσεις στην περιοχή μας και να ανταλλάξουν ιδέες με τους επαγγελματίες.

Δήλωσαν χαρούμενοι που βρίσκονται στη Καλαμπάκα και παράλληλα ενθουσιασμένοι που θα επισκεφτούν τα Μετέωρα.

Στις συναντήσειςσυμμετέχουν μεταξύ άλλων το Γερμανο-Αραβικό Επιμελητήριο, το Επιμελητήριο Λιβάνου, το Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο για τη Γαλλία στη Μασσαλία, ο Πόλος Ανταγωνιστικότητας της Bizerte, η Γενική Αρχή Επενδύσεων Αιγύπτου, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και η ΑΝΙΜΑ Investment Network.

Το σχέδιο LACTIMED στοχεύει να ενισχύσει την παραγωγή και διανομή τοπικών και καινοτόμων μεσογειακών γαλακτοκομικών προϊόντων μέσω της οργάνωσης του γαλακτοκομικού τομέα κάθε συμμετέχουσας Περιφέρειας (για την Ελλάδα η Θεσσαλία), της στήριξης των παραγωγών για την πραγματοποίηση των αναπτυξιακών τους σχεδίων και τέλος, της δημιουργίας νέων αγορών για τα προϊόντα τους. Το σχέδιο εφαρμόζεται στο πλαίσιο του προγράμματος IEVP CT MED.
Χρηματοδοτείται, για το συνολικό ποσό των 4,35 εκατομμυρίων ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Γειτονίας και Εταιρικής Σχέσης. Από το Νοέμβριο 2012 έως το Μάιο του 2015, η ANIMA και οι 11 εταίροι θα πραγματοποιήσουν εκατό περίπου οργανωμένες παρεμβάσεις προς όφελος των εμπλεκόμενων φορέων στους γαλακτοκομικούς τομείς της Αλεξάνδρειας και της Beheira (Αίγυπτο), της Bekaa και της Baalbeck-Hermel (Λίβανο), της Bizerte και της Béja (Τυνησία), της Σικελίας (Ιταλία) και της Θεσσαλίας (Ελλάδα).

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .