35 τυροκόμοι και ειδικοί από Γαλλία, Ιταλία, Τυνησία, Αίγυπτο και Λίβανο στη Καλαμπάκα – Πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημαρχείο

29 Σεπτεμβρίου, 2015 10:30 Επιμέλεια: /

DSD_0429_DCE

Γευστικό ταξίδι μεσογειακών τυριών ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου από τη Λάρισα και συνεχίζεται σήμερα στη Καλαμπάκα με παρουσιάσεις σε καταναλωτές, ξενοδόχους, τυροπώλες, εμπόρους, σεφ και γευσιγνώστες.

35 τυροκόμοι και ειδικοί από Γαλλία, Ιταλία, Τυνησία, Αίγυπτο και Λίβανο επισκέπτονται τη Θεσσαλία στη διάρκεια αυτής της ταξιδιωτικής διαδρομής από 27-29 Σεπτέμβρη συμμετέχοντας στη δράση «γνωρίζουμε τα μεσογειακά τυριά –παρουσιάζουμε νέες γεύσεις». Η συνάντηση αυτή προσφέρει την ευκαιρία στους Θεσσαλούς πολίτες να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Η ομάδα των ειδικών και των τυροκόμων έχει επαφές με τους θεσσαλούς τυροκόμους και συνεταιρισμούς κτηνοτρόφων που συμμετέχουν στην προσπάθεια συνεργασίας για την ανάδειξη και προβολή Θεσσαλικών γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής αξίας (LACTIMED).

Πριν από λίγο όλοι μαζί πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σινάνη ο οποίoς τους υποδέχτηκε με τους Αντιδημάρχους κ. Καλτσούδα και κυρία Μπαντέκα.

Ο κ. Σινάνης τους καλωσόρισε και τους τόνισε πως η περιοχή μας έχει αρκετούς επαγγελματίες που ασχολούνται με γαλακτοβιομηχανίες και γενικότερα με τυροκομικά προϊόντα.

Από τη μεριά τους οι γαλακτοβιομήχανοι τόνισαν ότι βρίσκονται στη περιοχή μας για να δουν από κοντά πως λειτουργούν ανάλογες επιχειρήσεις στην περιοχή μας και να ανταλλάξουν ιδέες με τους επαγγελματίες.

Δήλωσαν χαρούμενοι που βρίσκονται στη Καλαμπάκα και παράλληλα ενθουσιασμένοι που θα επισκεφτούν τα Μετέωρα.

Στις συναντήσειςσυμμετέχουν μεταξύ άλλων το Γερμανο-Αραβικό Επιμελητήριο, το Επιμελητήριο Λιβάνου, το Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο για τη Γαλλία στη Μασσαλία, ο Πόλος Ανταγωνιστικότητας της Bizerte, η Γενική Αρχή Επενδύσεων Αιγύπτου, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και η ΑΝΙΜΑ Investment Network.

Το σχέδιο LACTIMED στοχεύει να ενισχύσει την παραγωγή και διανομή τοπικών και καινοτόμων μεσογειακών γαλακτοκομικών προϊόντων μέσω της οργάνωσης του γαλακτοκομικού τομέα κάθε συμμετέχουσας Περιφέρειας (για την Ελλάδα η Θεσσαλία), της στήριξης των παραγωγών για την πραγματοποίηση των αναπτυξιακών τους σχεδίων και τέλος, της δημιουργίας νέων αγορών για τα προϊόντα τους. Το σχέδιο εφαρμόζεται στο πλαίσιο του προγράμματος IEVP CT MED.
Χρηματοδοτείται, για το συνολικό ποσό των 4,35 εκατομμυρίων ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Γειτονίας και Εταιρικής Σχέσης. Από το Νοέμβριο 2012 έως το Μάιο του 2015, η ANIMA και οι 11 εταίροι θα πραγματοποιήσουν εκατό περίπου οργανωμένες παρεμβάσεις προς όφελος των εμπλεκόμενων φορέων στους γαλακτοκομικούς τομείς της Αλεξάνδρειας και της Beheira (Αίγυπτο), της Bekaa και της Baalbeck-Hermel (Λίβανο), της Bizerte και της Béja (Τυνησία), της Σικελίας (Ιταλία) και της Θεσσαλίας (Ελλάδα).

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.