<< Η μάστιγα της φόλας και της εγκατάλειψης >>

5 Αυγούστου, 2015 07:53 Επιμέλεια: /

_KT_8330 - Αντίγραφο_DCE

Με λύπη μας δεχόμαστε σχεδόν καθημερινά τηλέφωνα ή μηνύματα για δηλητηρίαση και εγκατάλειψη οικόσιτων δεσποζώμενων & μη ζώων. Δύο απ’ τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που συντελούνται συστηματικά εις βάρος των μη-ανθρώπινων κατοικίδιων ζώων εδώ και πολλά χρόνια στον νομό μας.

Βασικοί λόγοι αυτών των πράξεων είναι κατά κύριο λόγο η άγνοια των κατοίκων γύρω από την στείρωση, την υπεύθυνη υιοθεσία/κηδεμονία, την ισχύουσα νομοθεσία η οποία τα προστατεύει από τέτοιες πράξεις αλλά και η εργαλειακή χρήση αυτών με αποτέλεσμα την αδιαφορία του ανθρώπου για τα υπόλοιπα συναισθανόμενα όντα.

Στην προσπάθεια μας για ένα καλύτερο αύριο για τα αδέσποτα του νομού μας καλούμε όσους είναι κηδεμόνες ζώων να σταματήσουν να αναπαράγουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν να τριγυρνούν ελεύθερα ειδικά απ την στιγμή που δεν είναι στειρωμένα (όπως προβλέπει και η νομοθεσία άλλωστε) και να βοηθήσουν το σωματείο μας να βρει σπίτια υιοθεσίας ή φιλοξενίας σε όσα ψάχνουν.

Επίσης καλούμε τους κατοίκους να μας υποδεικνύουν αλλά και να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης, δηλητηρίασης, αλόγιστων γεννήσεων ή εγκατάλειψης κατοικίδιων. Αν κάποιος εν αγνοία του παρανομεί τον καλούμε σε συμμόρφωση με μόνο μας στόχο φυσικά την επίτευξη της ευζωίας των οικόσιτων αλλά και των αδέσποτων ζώων.

Θα θέλαμε να τονίσουμε πως παρ’ όλα τα περιστατικά ντροπής που στιγματίζουν τις πόλεις μας, λαμπρό παράδειγμα δείχνουν αρκετοί συμπολίτες μας ειδικά νεαρής ηλικίας που σπεύδουν να βοηθήσουν σε περιστατικά φιλοξενίας ή μεταφοράς τραυματισμένων ζώων.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους βοηθάνε την εθελοντική προσπάθεια που κάνουμε και να θυμίσουμε πως θα χαρούμε να γνωρίσουμε όποιον έχει έστω και λίγο χρόνο να διαθέσει ώστε μαζί να πορευτούμε για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του σωματείου μας.
Επικοινωνία:
www.facebook.com/artemis.taas
www.artemis-taas.org
Πανελλαδική Φιλοζωική
&
Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Πολιτιστικό & Φιλοζωικό
Εθελοντικό
Σωματείο Ν. Τρικάλων
«ARTEMIS»
Trikala Animal Awareness Society
ΑΠ 1524/2015

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή
Ζωοφιλικών Σωματείων

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.