3ωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ του νομού Τρικάλων την Παρασκεύη 18 Νοέμβρη

17 Νοεμβρίου, 2016 08:02 Επιμέλεια: /

Apergia-1

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ευβοίας αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας των μελών της Ένωσης, τα οποία εργάζονται στα ΜΜΕ του Νομού Τρικάλων, από τις 10 το πρωί, έως τη 1 το μεσημέρι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, με αφορμή τη δίκη συνάδελφων οι οποίοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση καθώς κάλυψαν με ρεπορτάζ κινητοποίηση καθαριστριών του Νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2014, οι καθαρίστριες πραγματοποιήσαν κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του Νοσοκομείου διαμαρτυρόμενες για μη καταβολή των μισθών τους καθώς και για απειλές απολύσεων από πλευράς του εργολάβου. Μετά από κάλεσμα και εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων και Νοσηλευτών, οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο χώρο του Νοσοκομείου Τρικάλων για να καλύψουν ως ορίζει η επαγγελματική τους υποχρέωση το σχετικό ρεπορτάζ, στο πλαίσιο του οποίου, οι καθαρίστριες εξέφρασαν αφενός τη διαμαρτυρία τους και αφετέρου επισήμαναν δημόσια στο διοικητή του Νοσοκομείου, ότι η καθαριότητα στο δημόσιο νοσηλευτικό οργανισμό του νομού δεν είναι αυτή που απαιτείται.
Το γεγονός, προβλήθηκε σε σχετικά δημοσιεύματα στις τοπικές εφημερίδες, στα διαδικτυακά μέσα και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, στηρίζει τους συναδέλφους και την μαχόμενη δημοσιογραφία απέναντι στην επιχείρηση φίμωσης και λογοκρισίας, τονίζοντας ότι η Ελευθεροτυπία αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Καλεί όλους του δημοσιογράφους των Τρικάλων, μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της πόλης την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 στις 10 το πρωί, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους συνάδελφους μας κατά την ανακοίνωση της απόφασης.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.