1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας – Ξεκίνησε η λειτουργία της Επιτροπής Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης

30 Νοεμβρίου, 2015 19:17 Επιμέλεια: /

1o kai 2o gimnasio 1_DCE

Αγαπητοί Γονείς-Κηδεμόνες,

σας γνωρίζουμε ότι στο σχολείο μας λειτουργεί Ε.Δ.Ε.Α.Υ. (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης) που αποτελεί έναν νέο καινοτόμο θεσμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Στηρίζεται στις νέες αντιλήψεις και τις πρακτικές που επιτάσσουν Διεθνείς Συμβάσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και για την εκπαίδευση των παιδιών (Ν. 2101, ΦΕΚ 192Α/1992). Τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν για την ευημερία στα διάφορα στάδια εξέλιξής τους.

Έχει στόχο τη διεπιστημονική – διαφοροποιημένη υποστήριξη και ενίσχυση των μαθητών, του σχολείου και του εκπαιδευτικού στο κοινό σχολείο. Όλες οι πράξεις, οι ενέργειες και οι εισηγήσεις της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό και αποσκοπούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και στη βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους. Επίσηςστοχεύει στην υποστήριξη του σχολείου:

  • στην αντιμετώπιση των δυσκολιών ή εμποδίων
  • στην επίλυση των προβλημάτων εκπαίδευσης
  • στην ανταπόκριση στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών
  • στην ανάπτυξη ενός σχολείου για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις.

Η Ε.Δ.Ε.Α.Υ. απαρτίζεται από τον Ψυχολόγο, τον Κοινωνικό Λειτουργό και τον Καθηγητή Ειδικής Αγωγής και έχει στενή συνεργασία με τον καθηγητή του τμήματος του σχολείου. Το προσωπικό της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Δευτέρα.

Η συναίνεση και η συνεργασία σας ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου διασφαλίζει την επίτευξη των κοινών στόχων μας, που δεν είναι άλλος από την κοινωνικο-συναισθηματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη του μαθητή.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη διεύθυνση του σχολείου.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΜΠΑΛΑΝΗΣ

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.