1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας – Ξεκίνησε η λειτουργία της Επιτροπής Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης

admin
admin
30 Νοεμβρίου 2015, 19:17

Αγαπητοί Γονείς-Κηδεμόνες,

σας γνωρίζουμε ότι στο σχολείο μας λειτουργεί Ε.Δ.Ε.Α.Υ. (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης) που αποτελεί έναν νέο καινοτόμο θεσμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Στηρίζεται στις νέες αντιλήψεις και τις πρακτικές που επιτάσσουν Διεθνείς Συμβάσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και για την εκπαίδευση των παιδιών (Ν. 2101, ΦΕΚ 192Α/1992). Τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν για την ευημερία στα διάφορα στάδια εξέλιξής τους.

Έχει στόχο τη διεπιστημονική – διαφοροποιημένη υποστήριξη και ενίσχυση των μαθητών, του σχολείου και του εκπαιδευτικού στο κοινό σχολείο. Όλες οι πράξεις, οι ενέργειες και οι εισηγήσεις της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό και αποσκοπούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και στη βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους. Επίσηςστοχεύει στην υποστήριξη του σχολείου:

  • στην αντιμετώπιση των δυσκολιών ή εμποδίων
  • στην επίλυση των προβλημάτων εκπαίδευσης
  • στην ανταπόκριση στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών
  • στην ανάπτυξη ενός σχολείου για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις.

Η Ε.Δ.Ε.Α.Υ. απαρτίζεται από τον Ψυχολόγο, τον Κοινωνικό Λειτουργό και τον Καθηγητή Ειδικής Αγωγής και έχει στενή συνεργασία με τον καθηγητή του τμήματος του σχολείου. Το προσωπικό της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Δευτέρα.

Η συναίνεση και η συνεργασία σας ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου διασφαλίζει την επίτευξη των κοινών στόχων μας, που δεν είναι άλλος από την κοινωνικο-συναισθηματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη του μαθητή.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη διεύθυνση του σχολείου.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΜΠΑΛΑΝΗΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .