1η Οκτώβρη – Παγκόσμια ημέρα για την τρίτη ηλικία

admin
admin
1 Οκτωβρίου 2016, 08:15

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων είναι αφιερωμένη στην τιμή, το σεβασμό και την φροντίδα που οφείλουμε προς τους ηλικιωμένους.

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας θέλουν  να είναι χρήσιμοι, να μπορούν να απολαμβάνουν καινούργιες χαρές, να δέχονται νέες προκλήσεις, να αποτελούν μέρος του παρόντος, του μέλλοντος αλλά και του παρελθόντος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την μετάδοση της ιστορίας, των αξιών, του πολιτισμού και των συναισθημάτων χαράς και τρυφερότητας και προπαντός της αγάπης γιατί την νοιώθουν ριζωμένη  βαθειά μέσα τους.

Ζούμε σε μια κοινωνία που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τείνει να υποβαθμίσει  την ωριμότητα και την ουσία με την προκατάληψη και  αυτό που λέμε Τρίτη ηλικία θεωρείται μια απαξία και όχι αξία.

΄΄  Είμαστε υποχρεωμένοι στους συμπολίτες μας που έχουν διαβεί το κατώφλι της Τρίτης Ηλικίας, να τους δώσουμε την αγάπη μας, το σεβασμό μας, την προστασία μας, την παρέα μας, την χαρά μας… ΄΄

Εμείς, οι νεότεροι τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι έχουν κάνει για μας. Παράλληλα, τους υποσχόμαστε να προβούμε σε κάθε ενέργεια, ώστε να μπορούν να ζήσουν σ’ ένα περιβάλλον που  ενισχύει  τις δυνατότητές τους, προάγει την ανεξαρτησία τους και τους προσφέρει στήριγμα και φροντίδα, καθώς γηράσκουν.  Ο άνθρωπος δεν γερνάει όταν ασπρίζουν τα μαλλιά του, αλλά όταν μαυρίζει η καρδιά του.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας είναι σήμερα… Ας φερόμαστε καθημερινά στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, όπως θέλουμε να φέρονται και σ` εμάς, όταν θα έχουμε παραδώσει τα ηνία της κοινωνικής ευθύνης στις επόμενες γενιές.

Σας ευχαριστούμε όλους εσάς για  ό,τι καλό καθημερινά  μας κληροδοτείτε!!

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΡΟΥΓΚΑ ΣΟΦΙΑ

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .