1η Οκτώβρη – Παγκόσμια ημέρα για την τρίτη ηλικία

1 Οκτωβρίου, 2016 08:15 Επιμέλεια: /

droygka sofi_DCE

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων είναι αφιερωμένη στην τιμή, το σεβασμό και την φροντίδα που οφείλουμε προς τους ηλικιωμένους.

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας θέλουν  να είναι χρήσιμοι, να μπορούν να απολαμβάνουν καινούργιες χαρές, να δέχονται νέες προκλήσεις, να αποτελούν μέρος του παρόντος, του μέλλοντος αλλά και του παρελθόντος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την μετάδοση της ιστορίας, των αξιών, του πολιτισμού και των συναισθημάτων χαράς και τρυφερότητας και προπαντός της αγάπης γιατί την νοιώθουν ριζωμένη  βαθειά μέσα τους.

Ζούμε σε μια κοινωνία που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τείνει να υποβαθμίσει  την ωριμότητα και την ουσία με την προκατάληψη και  αυτό που λέμε Τρίτη ηλικία θεωρείται μια απαξία και όχι αξία.

΄΄  Είμαστε υποχρεωμένοι στους συμπολίτες μας που έχουν διαβεί το κατώφλι της Τρίτης Ηλικίας, να τους δώσουμε την αγάπη μας, το σεβασμό μας, την προστασία μας, την παρέα μας, την χαρά μας… ΄΄

Εμείς, οι νεότεροι τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι έχουν κάνει για μας. Παράλληλα, τους υποσχόμαστε να προβούμε σε κάθε ενέργεια, ώστε να μπορούν να ζήσουν σ’ ένα περιβάλλον που  ενισχύει  τις δυνατότητές τους, προάγει την ανεξαρτησία τους και τους προσφέρει στήριγμα και φροντίδα, καθώς γηράσκουν.  Ο άνθρωπος δεν γερνάει όταν ασπρίζουν τα μαλλιά του, αλλά όταν μαυρίζει η καρδιά του.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας είναι σήμερα… Ας φερόμαστε καθημερινά στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, όπως θέλουμε να φέρονται και σ` εμάς, όταν θα έχουμε παραδώσει τα ηνία της κοινωνικής ευθύνης στις επόμενες γενιές.

Σας ευχαριστούμε όλους εσάς για  ό,τι καλό καθημερινά  μας κληροδοτείτε!!

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΡΟΥΓΚΑ ΣΟΦΙΑ

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.