1η Μάη: Μήνυμα συνέχισης του αγώνα από τη μαζική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα

admin
admin
1 Μαΐου 2015, 23:09

Μήνυμα συνέχισης του αγώνα έστειλαν από την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία των Τρικάλων ) εκατοντάδες  διαδηλωτές, εργαζόμενοι απεργοί της Εργατικής Πρωτομαγιάς, νέοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και γυναίκες που διαδήλωσαν με  τις σημαίες του ΠΑΜΕ, τιμώντας την 1η Μάη, τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Μαζική ήταν , επίσης , και η συμμετοχή αυτοαπασχολούμενων και  ΕΒΕ με το μπλοκ της ΠΑΣΕΒΕ , καθώς και αγροτών με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη»

Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση  της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο «βροντοφώναξαν» σε όλους τους τόνους οι διαδηλωτές

Η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί με χαιρετισμούς από το Χρήστο Κούτσικο , μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ και τον Αποστόλη Θωμόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη», οι οποίοι τόνισαν την  ανάγκη να χτιστεί μια δυνατή και πλατιά λαϊκή συμμαχία των εργατών και υπαλλήλων με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Η κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από το Γιώργο Λιατίφη, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρο του πανελλαδικού σωματείου εργαζομένων στη ΦΑΓΕ  που μεταξύ άλλων τόνισε:

« Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μία ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δε θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια, όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων. Τσακώνονται όπως οι λύκοι για τη λεία.

Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι το χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο «κοινό σπίτι» της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου

Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους και στο «διηνεκές». Για το λαό υπάρχει ο «λιτός βίος» και τα παχιά λόγια των εξαγγελιών.

Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Το αίμα που πότισε τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν πήγε χαμένο!

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία μας προχωράμε μπροστά. Δυναμώνουμε την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών»

 

Με το τέλος της συγκέντρωσης ξεκίνησε μια μαχητική πορεία  στους δρόμους της πόλης  με κατάληξη την πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς . Εκεί έγινε κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο του Εργάτη, που δεσπόζει στην πλατεία, από σωματεία ( όπως του Σωματείου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων , των μισθωτών Λογιστών,  του Συνδικάτου Οικοδόμων,  των συνταξιούχων του ΙΚΑ ) , το ΠΑΜΕ , την ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη», την ΠΑΣΕΒΕ, το Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων(μέλος της ΟΓΕ), την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) , την Επιτροπή Ειρήνης  Τρικάλων,  τις  Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων του ΚΚΕ  της ΚΝΕ.

 

Απεργιακή συγκέντρωση διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και στην πόλη της ΚαλαμπάκαςΜε παρουσία δεκάδων εργαζομένων, ανέργων, γυναικών , συνταξιούχων και ΕΒΕ . Στη συγκέντρωση μίλησε ο Λεωνίδας Κεραμίδας , εκπαιδευτικός του ΠΑΜΕ και ο Γιώργος Χαντζιάρας μέλος του ΔΣ των ΕΒΕ Καλαμπάκας

 

Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ

8_DCE 7_DCE 9_DCE 5_DCE 4_DCE 3_DCE 2_DCE 1_DCE

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .