15 πρώην Αιρετοί και Υπάλληλοι του πρώην Δήμου Χασίων καλούνται να πληρώσουν 23 χιλιάδες για έγκριση μη επιλέξιμων δαπανών

23 Ιουλίου, 2017 09:33 Επιμέλεια: /

xasia 23 xiliades (1)_DCE

Ένα μεγάλο χρηματικό ποσό καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους 15 Αιρετοί ( Δήμαρχοι , Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι ) και Υπάλληλοι του πρώην Δήμου Χασίων.

Η υπόθεση αφορά έλεγχο που διενεργήθηκε στον Δήμο  από ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης την περίοδο διακυβέρνησης ως Δημάρχου από τον κο Κωστούλα.

Όλα ξεκίνησαν όταν τότε Δημοτικός Σύμβουλος κατήγγειλε στην Δικαιοσύνη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ποσά που δεν θα έπρεπε, ποσά που αφορούσαν κυρίως χρηματοδοτήσεις για επισκευές εκκλησιών.

Ο Εισαγγελέας διέταξε έρευνα και μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι τέτοια ποσά δεν ήταν επιλέξιμα να δοθούν.

Το συνολικό αρχικό ποσό που θεωρήθηκε μη επιλέξιμο ήταν περί τις 130 χιλιάδες ευρώ και έπρεπε να ξαναμπεί πάλι στο ταμείο.

Υπήρχαν διάφορες διαδικασίες μέχρι σήμερα , όπου ήλθαν οι εντολές πληρωμής για τον καθένα που εμπλέκεται στην υπόθεση , είτε επειδή ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο να δοθούν αυτά τα χρήματα , είτε επειδή ενέκρινε την  απόφαση.

Να τονίσουμε ότι τα χρήματα δόθηκαν για έργα , έργα και επισκευές που πραγματοποιήθηκαν πλήρως ( κατά τους απολογούντες).

Όπως πληροφορηθήκαμε το τελικό ποσό που βεβαιώθηκε από Ελεγκτικό Συνέδριο να πληρώσουν οι 15 Χασιώτες οριστικοποιήθηκε στις 23 χιλιάδες ευρώ.

Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα προσφυγής αλλά όπως λένε πολλοί από αυτούς τα χρήματα που θα χρειαστούν θα είναι περισσότερα.

Τα χρήματα δεν διαμοιράζονται αναλογικά και στους 15 αλλά υπάρχει ξεχωριστό ποσό για τον καθένα μικρότερο ή μεγαλύτερο.

Πάντως θεωρούν ότι η απόφαση είναι άδικη αφού τα συγκεκριμένα χρήματα διατέθηκαν για έργα που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή και είναι κρίμα μετά από τόσα χρόνια να καλούνται να τα πληρώσουν από την τσέπη τους.

Τέλος υπάρχουν και Σύμβουλοι που δεν ψήφισαν τις συγκεκριμένες πιστώσεις και δεν βρίσκονται στην κατάσταση αυτών που επιβαρύνονται το ποσό.

xasia 23 xiliades (3)_DCE xasia 23 xiliades (2)_DCE

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.