100 δόσεις για οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων στους Δήμους

admin
admin
19 Φεβρουαρίου 2019, 09:10

Συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, στο ραδιόφωνο του “Alpha 989” και τους δημοσιογράφους Λώρα Ιωάννου και τον Γιώργο Σμυρνή

  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός στον οποίο πάντα συζητάμε, πολλές φορές και με έντονο τρόπο, τη στρατηγική μας, το πώς προχωράμε. Είναι απολύτως σαφές ότι ως κυβέρνηση, αλλά και ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε κάνει τη στρατηγική επιλογή για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού πόλου. Αυτό δεν ξεκινά τώρα, γίνεται εδώ και καιρό. Η έξοδος από τα μνημόνια που αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό, καθώς και η στροφή της ΝΔ προς την ακροδεξιά, αλλά και η σύμπλευση, δυστυχώς, της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ μαζί της, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για τη συσπείρωση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Συσπείρωση που μπορεί να γίνει μόνο με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσονται όλες οι κινήσεις του τελευταίου διαστήματος.

  • ΓΙΑ ΤΗ «ΔΙΑΡΡΟΗ» ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝ.ΑΛ

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε τη στάση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ αναντίστοιχη με την επιθυμία του κόσμου της Κεντροαριστεράς που αντιλαμβάνεται ότι απέναντι στην ακροδεξιά διολίσθηση της ΝΔ είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί ένας προοδευτικός πόλος, με διατήρηση, βεβαίως, της διακριτότητας και της αυτονομίας κάθε συλλογικότητας, κίνησης και προσώπου που συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια.

  • ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στη διακυβέρνηση της χώρας το 2015, έχοντας ως σημαία την αντιπαράθεση με το παλιό δικομματικό σύστημα εξουσίας που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Ένα σύστημα που χαρακτηριζόταν από τη διαπλοκή και τη διαφθορά, όπως προκύπτει από τις πολλές υποθέσεις οι οποίες πλέον έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Στην ίδια λογική συνεχίζουμε και θεωρώ αυτονόητο ότι όποιος συνεργάζεται μαζί μας συμμερίζεται την ίδια προτεραιότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και γύρω από αυτόν θα συγκροτηθεί ο ευρύτερος προοδευτικός πόλος. Πρέπει να συναντηθούν και συνομιλήσουν με ειλικρίνεια, όλοι όσοι αντιλαμβάνονται ότι η σύγκρουση με το σύστημα διαπλοκής που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου, αλλά και για το σταμάτημα της ακροδεξιάς.

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες είχαμε δραματικές αποκαλύψεις από ένα πρώην κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον κύριο Τσουκάτο, ο οποίος ομολόγησε ότι 16 δισεκατομμύρια δραχμές μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ μέσα σε έναν χρόνο, την περίοδο παντοκρατορίας του κυρίου Σημίτη, αλλά από μερίδα των ΜΜΕ δεν βρέθηκε θέση ούτε στα μονόστηλα για μια τόσο συγκλονιστική είδηση, που δεν αφορά ένα πρόσωπο, αλλά τον τρόπο λειτουργίας συνολικά του παλιού δικομματισμού.

  • ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΡΙΠΛΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΝ ΜΑΪΟ

Ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι τα στελέχη του υπουργείου εργάζονται σκληρά, ώστε το σύστημα να είναι απολύτως έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα, όσες εκλογικές αναμετρήσεις και αν γίνουν τον Μάιο.

Από κει και πέρα, η βούληση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία ώστε να υλοποιηθούν όλα αυτά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και των πολιτών που έχουν δρομολογηθεί.  Αυτή τη βδομάδα έρχεται η επιδότηση ενοικίου – που δίνει ανάσα σε πολλές χιλιάδες συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τα νεαρά ζευγάρια – ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη ρύθμιση των οφειλών σε 100 δόσεις προς τους Δήμους που θα ανακουφίσει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και πολίτες.

Θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα, τόνισε ο κ. Χαρίτσης, με περισσότερα τέτοια μέτρα που στηρίζουν την κοινωνική πλειοψηφία και δείχνουν στους πολίτες ότι η έξοδος τα μνημόνια έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στην καθημερινότητά και την τσέπη τους.epoli.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .