Δύο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 638.000 ευρώ για τη συντήρηση του εναλλακτικού οδικού δικτύου και το «μίνι πλανητάριο» στην Ελασσόνα, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

10 Ιουλίου, 2015 18:04 Επιμέλεια: /

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΡΟΜΩΝ_DCE

Κώστας Αγοραστός: «Συνεχίζουμε το έργο μας παρά τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα»
Δύο συμβάσεις που αφορούν στη συντήρηση εναλλακτικών οδών και τη διαμόρφωση του χώρου όπου θα στεγαστεί το πλανητάριο του Ολύμπου στην Ελασσόνα, συνολικού προϋπολογισμού 638.000 ευρώ, υπέγραψε την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Η πρώτη σύμβαση αφορά στο έργο «Συντήρηση σε οδικά τμήματα που ανήκουν στους εναλλακτικούς οδικούς άξονες κυκλοφορίας λόγω των κατολισθήσεων των Τεμπών» προϋπολογισμού 588.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι κυρίως εργασίες συντήρησης των φθαρμένων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας καθώς και αποκατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας σε τμήματα του οδικού άξονα της Ε.Ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων (Ε.Ο. 6) και συγκεκριμένα στο τμήμα από γέφυρα Μουργκάνι έως όρια Νομών Τρικάλων-Ιωαννίνων συνολικού μήκους επεμβάσεων περί τα 4.000μ. Επίσης, με την παρούσα εργολαβία θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές εργασίες  στον κυκλικό κόμβο Δέλτα Καλαμπάκας.

Η δεύτερη σύμβαση ύψους 50.000 ευρώ αφορά στην κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου όπου θα στεγαστεί στην Ελασσόνα το «μίνι πλανητάριο» για την ψηφιακή προβολή του Ολύμπου, στο πλαίσιο του έργου  «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου – Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της υπογραφής των δύο συμβάσεων, ο κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Παρ’ όλες τις ειδικές συνθήκες που βρίσκεται η χώρα μας και η χρηματοδότηση των έργων, εμείς σήμερα υπογράψαμε δύο συμβάσεις. Η μία αφορά συντήρηση εναλλακτικών οδών προϋπολογισμού 588.000 και πρόκειται να συντηρήσει το δρόμο Μουργκάνι – Καλαμπάκα για να βελτιώσουμε την ασφάλεια της μετακίνησης των  ανθρώπινων κοινοτήτων και της διακίνησης των εμπορευμάτων, καθώς επίσης και τον κόμβο της Καλαμπάκας. Ακόμη, υπογράψαμε μία σύμβαση προϋπολογισμού 50.000 ευρώ που αφορά στη διαμόρφωση του χώρου στην Ελασσόνα όπου γίνεται αυτή τη στιγμή το έργο της ψηφιακής απεικόνισης του Ολύμπου, δηλαδή το «μίνι» πλανητάριο.

Αισιοδοξούμε και φιλοδοξούμε να υπάρξει απρόσκοπτη χρηματοδότηση ούτως ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα αυτά. Ήδη έχουμε ένα ποσό για να ξεκινήσουν οι κατασκευάστριες εταιρείες και πιστεύουμε με τον χρόνο να συμπληρωθεί αυτό το ποσό με την χρηματοδότηση που είναι εξασφαλισμένη, για να ολοκληρωθούν και να αποδοθούν στους πολίτες τα παραπάνω έργα.

Είναι μία δύσκολη περίοδος για τα έργα αυτή που διανύουμε γιατί αρκετά σταμάτησαν, από τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας περίπου 30 έχουν σταματήσει. Ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση όπως μας είχε διαβεβαιώσει προ μηνών και ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχαμε, για να μην αυξάνεται η ανεργία αλλά και για να πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία.

Βέβαια και από την πλευρά τους οι κατασκευάστριες εταιρείες έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα, το θέμα των κλειστών τραπεζών που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν ή να προκαταβάλουν τα χρήματα για τα υλικά».

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.