¨Σφαγή ¨ δένδρων στον δρόμο των Μετεώρων

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
4 Νοεμβρίου 2015, 12:35

Δεν ξέρουμε αν είναι η νέα μέθοδος  κλαδέματος δένδρων ή αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία που εφαρμόζεται μόνο στο οδικό δίκτυο περιοχών της Καλαμπάκας.

Η νέα αυτή μέθοδος εφαρμόζεται για  το κλάδεμα των δένδρων που βρίσκονται αριστερά και δεξιά των δρόμων  προς τα Μετέωρα , και τα κλαδιά τους  δημιουργούν προβλήματα στα διερχόμενα οχήματα.

Το κλάδεμα πλέον δεν γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο ( βενζινοπρίονο) , αλλά με σκαπτικό μηχάνημα ( JCB ). Με τον κουβά του μηχανήματος σπάζεις  και καταστρέφεις τα κλαδιά που εξέχουν αφήνοντας πληγωμένο το δένδρο αλλά και ένα  θέαμα  απαράδεκτο από την καταστροφή.

Συνάμα με την καταστροφή που επιτελείται , έχουν μείνει παρατημένα κάτω από τα δένδρα όλα τα σπασμένα κλαδιά που αφαιρέθηκαν από τα δένδρα , εμφανίζοντας και αυτά μια κακή εικόνα.

Παρόμοια εικόνα δημιουργήθηκε και πέρυσι και για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μιχαλάκης.  Φαίνεται όμως ότι το φαινόμενο μονιμοποιήθηκε αδιαφορώντας αν μια τέτοια εικόνα , πέραν της περιβαλλοντικής καταστροφής , προσβάλει τον λαό μας στο εξωτερικό μιας και από τον δρόμο αυτό διέρχονται εκατοντάδες τουρίστες καθημερινά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Μπουτίνας ο οποίος ανέλαβε να αποκατασταθούν το πρόβλημα που προέκυψε.

Και διερωτάται κάποιος γιατί δεν κλαδεύονται τα δένδρα με την μέθοδο που εφαρμόζεται σε όλο τον Κόσμο και που ομορφαίνει το δένδρο;

Μήπως πρέπει να παρέμβει το Δασαρχείο Καλαμπάκας και να εκπαιδεύσει όλους αυτούς που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο;

Εκτός πάλι αν εμείς σφάλουμε καθ’  ότι έχουμε μείνει πίσω στις νέες τεχνολογικές πρακτικές κλαδέματος των δένδρων…..

dendra sfagi (3) dendra sfagi (2) dendra sfagi (4)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .