¨Σε Βάθρο το Συναίσθημα¨ από την Χαρούλα Παρώνη

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
5 Νοεμβρίου 2015, 08:42

Πρόκειται για το 18ο σύγκραμα της Καλαμπακιώτισας Συγγραφέως κας Χαρούλας Παρώνη που μόλις κυκλοφόρησε.  Ο τίτλος του βιβλίου είναι  ¨ Σε Βάθρο το Συναίσθημα ¨  και πρόκειται για μια ποιητική συλλογή σε μορφή ακροστοιχίδων.

Η κα Παρώνη , επηρεασμένη από τους παλαιότερους ποιητές προσπαθεί στο έργο της να ενώσει το παλαιό με το καινούριο και φαίνεται να τα καταφέρνει πολύ καλά. Μέσα από 300 στροφές φιλοσοφεί την ζωή μέσα από το δικό της πρίσμα.

Το εξώφυλλο του βιβλίου απεικονίζει  ένα γλυπτό του Δημήτρη Παρώνη , μια σύνθεση φωτογραφίας και φύσης από την ίδια την Συγγραφέα , ενώ τα γραφικά είναι του Μόδεστου.

Και αυτό το βιβλίο εκδόθηκε από τον οίκο Χ.Ο.Ν. και αξίζει να  παραθέσουμε το αφιέρωμα  του Προέδρου κου Στέφανου Λέκκα , προς την Χαρούλα.

<<  Χαρούλα Παρώνη αυτό ακριβώς συμβαίνει, σε βάθρο το συναίσθημα, το δοτικό συναίσθημα είναι που κυριαρχεί στην ψυχή της. Οι αξίες που τείνουν να εξαλειφθούν με τις ραγδαίες εξελίξεις της ανθρωπότητας.

Έρχεται η ποιήτρια να μας επισημάνει πως ο δρόμος και ο τρόπος που διαλέγουμε να πορευτούμε δεν οδηγεί στα μονοπάτια του κάλλους των ωραίων συναισθημάτων. Απεναντίας αφανίζει και λεηλατεί με άδουλο και δούρειο τρόπο την

ανθρώπινη υπόσταση. Που ναι μεν είναι εκεί και τα αναγνωρίζει, αλλά δεν αντιστέκεται. Η αντίσταση για να επιβληθεί θέλει και το έναυσμα. Ναι, η ποιήτρια μας δίνει το έναυσμα του εσωτερικού κόσμου να ψάξουμε, να σκάψουμε και να βρούμε την ελπίδα που θα μας οδηγήσει στο φως. Στο φως πρωτίστως της ψυχής μας μεταλαμπαδεύοντας το ουσιαστικό νόημα της ζωής και στο συνάνθρωπο μας. Αγαπητό μας μέλος σου ευχόμαστε πάντα να είσαι ευρηματική και δοτική.

Όσο για το συναίσθημα, καιρός είναι πραγματικά όλοι μας να το βάλουμε στο βάθρο που του ανήκει για να επαναφέρουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται πίσω τις χαμένες μας αξίες. Γιατί χωρίς αξίες και αρχές η ζωή, οι  ζωές μας μηδενίζονται. Το περιβόλι του Θεού λεηλατείται και οι ψυχές μας καίγονται >>.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .