¨Πόλεμος¨ στο ποτάμι

2 Φεβρουαρίου, 2016 20:47 Επιμέλεια: /

potami (12)_DCE

Η πτώση της γέφυρας της Διάβας έφερε μνήμες παλαιές όταν οι κάτοικοι των χωριών της αντίπερης όχθης αναγκάζονταν να περνούν μέσα από το ποτάμι .

Παρόμοιες εικόνες ζούμε και σήμερα αλλά με πιο σύγχρονα μέσα αφού τότε ήταν τα ζώα και τα κάρα , τώρα είναι τα αυτοκίνητα.

Πολλοί κάτοικοι των απέναντι από την Καλαμπάκα χωριών μετά από  λίγες  μόνο ημέρες από την πτώση της Γέφυρας , έχουν απελπιστεί πλέον από την μετακίνηση  τους δια της Σαρακίνας ή του Μουργκανίου και χώνονται μέσα στο ποτάμι.

Η διέλευση μέσα από το νερό του ποταμού για αυτοκίνητα τετρακίνητα είναι σχετικά ασφαλή αλλά για τα υπόλοιπα οχήματα είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει να τολμείται.

Δυστυχώς όμως κάποιοι το ριψοκινδυνεύουν και τελικά βουλιάζουν μέσα στο ποτάμι αναγκαζόμενοι να καλούν σε βοήθεια περαστικούς και ιδιοκτήτες μεγάλων αυτοκινήτων όπου μπορούν να τους τραβήξουν.

Είναι πλέον κοινό μυστικό και συζητείται έντονα ότι αν γινόταν μια μικρή διευθέτηση της κοίτης , ίσως η διέλευση ( για τους τολμηρούς ) θα ήταν πιο ασφαλής. Ακούγεται μάλιστα ότι κάτοικοι των χωριών συγκεντρώνουν χρήματα για να τοποθετήσουν τσιμεντοσωλήνες  για να αποκτήσει βατότητα το ποτάμι έως ότου αποκατασταθεί η γέφυρα.

Πάντως από την Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει καμία κίνηση μέχρι τώρα ( και δεν μπορούμε να το προτρέψουμε αν και θα βοηθούσε πάρα πολύ ) καθότι η ανάληψη της ευθύνης για μια τέτοια κατασκευή είναι κάπως μεγάλη.

potami (10)_DCE potami (11)_DCE potami (9)_DCE potami (8)_DCE potami (13)_DCE potami (4)_DCE potami (5)_DCE potami (2)_DCE potami (6)_DCE potami (3)_DCE potami (7)_DCE potami (1)_DCE

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • κωστας

    Ποιος εκανε αυτη την διανηξη μεσα στο ποταμε πρεπει να παει φυλακη γιατι θα θρηνησουμε θυματα.Αμεσα πρεπει να κλεισει παλι αυτος ο δρομος.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ???????

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.