¨Πόλεμος¨ στο ποτάμι

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
2 Φεβρουαρίου 2016, 20:47

Η πτώση της γέφυρας της Διάβας έφερε μνήμες παλαιές όταν οι κάτοικοι των χωριών της αντίπερης όχθης αναγκάζονταν να περνούν μέσα από το ποτάμι .

Παρόμοιες εικόνες ζούμε και σήμερα αλλά με πιο σύγχρονα μέσα αφού τότε ήταν τα ζώα και τα κάρα , τώρα είναι τα αυτοκίνητα.

Πολλοί κάτοικοι των απέναντι από την Καλαμπάκα χωριών μετά από  λίγες  μόνο ημέρες από την πτώση της Γέφυρας , έχουν απελπιστεί πλέον από την μετακίνηση  τους δια της Σαρακίνας ή του Μουργκανίου και χώνονται μέσα στο ποτάμι.

Η διέλευση μέσα από το νερό του ποταμού για αυτοκίνητα τετρακίνητα είναι σχετικά ασφαλή αλλά για τα υπόλοιπα οχήματα είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει να τολμείται.

Δυστυχώς όμως κάποιοι το ριψοκινδυνεύουν και τελικά βουλιάζουν μέσα στο ποτάμι αναγκαζόμενοι να καλούν σε βοήθεια περαστικούς και ιδιοκτήτες μεγάλων αυτοκινήτων όπου μπορούν να τους τραβήξουν.

Είναι πλέον κοινό μυστικό και συζητείται έντονα ότι αν γινόταν μια μικρή διευθέτηση της κοίτης , ίσως η διέλευση ( για τους τολμηρούς ) θα ήταν πιο ασφαλής. Ακούγεται μάλιστα ότι κάτοικοι των χωριών συγκεντρώνουν χρήματα για να τοποθετήσουν τσιμεντοσωλήνες  για να αποκτήσει βατότητα το ποτάμι έως ότου αποκατασταθεί η γέφυρα.

Πάντως από την Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει καμία κίνηση μέχρι τώρα ( και δεν μπορούμε να το προτρέψουμε αν και θα βοηθούσε πάρα πολύ ) καθότι η ανάληψη της ευθύνης για μια τέτοια κατασκευή είναι κάπως μεγάλη.

potami (10)_DCE potami (11)_DCE potami (9)_DCE potami (8)_DCE potami (13)_DCE potami (4)_DCE potami (5)_DCE potami (2)_DCE potami (6)_DCE potami (3)_DCE potami (7)_DCE potami (1)_DCE

  • κωστας

    Ποιος εκανε αυτη την διανηξη μεσα στο ποταμε πρεπει να παει φυλακη γιατι θα θρηνησουμε θυματα.Αμεσα πρεπει να κλεισει παλι αυτος ο δρομος.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ???????

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .